HABERLER

Her haliyle de oldukça lezzetli olan Seylan Çayı, bu özel demleme adımları takip edildiğinde en iyi sonucu verecektir. Öncelikle kaç kişiye servis edeceğinizi hesaplayın.Kullandığınız demliğin, seramik ya da cam olması oldukça önemli… Bu çayın tadını tam anlamıyla çıkarabilmek için, metal demliklerden uzak durun!
Bu çayı nasıl bir su ile demlediğiniz de oldukça önemlidir. İyi bir çay aslında iyi bir su demektir. Öncelikle taze kaynamış şu olması gerekli… Yani kaynağından alıp kaynattıktan sonra hemen kullanmalısınız. Çay için şu kaynattığınız aracın temizliği de çok önemli...

Bu uygun ortamda kaynattığınız suyu demliğin içine yeteri kadar koyup, 6 kişi için 1 yemek kaşığı çayı suya ekleyin. 10 dakika sonra, çayı servis edebilirsiniz. 

Seylan çayının lezzeti kadar faydaları çoktur..

Sri Lanka’nın enfes Seylan Çayı, sadece lezzetli bir içecek değil… Aynı zamanda birbirinden önemli sağlık faydaları olan muazzam bir içecek. Günlük beslenme düzeninize, fosunuza giden türden bir bardak Seylan Çayı katmak için çok sebebiniz var. İşte onlardan bazıları…

 

1. Kansere Karşı Koruma Sağlar

Bu çayın en önemli özeliklerinden bir tanesi, kanserle savaşmasıdır. Yeşil ve siyah Seylan Çayı çeşitleri, içerdikleri polifenol maddesi sayesinde, insan bedenindeki kanserojen maddeleri etkisiz hale getirmede oldukça başarılıdır. Hem ileride oluşabilecek kanser türlerine karşı sizi korur, hemde oluşmuş tümörlerin yok olmasına etki eder.

2. Kalbinizin En Yakın Dostudur

Kalbin düşmanı olan yağlanma ve kötü kolestrol karşı savaşmada, Seylan Çayı etkili bir yardımcıdır. Bu açıdan onu, kalbinizin en yakın dostu gibi düşünebilirsiniz. Kan damarları ve arterleri üzerinde plak birikmesini ve daralma yaşanmasını engeller. Ayrıca fazla kan pıhtılaşması yüzünden yaşanan hastalıkları da engeller.

4. Hastalıklara Karşı Savaşır

Bu çay, kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde, enfeksiyon riski ile ve hastalıklarla savaşmaktadır. bakteri ve virüslere karşı vücudun direncini arttırır, hastalık riskini en aza indirmiş olur,

5. Kilo Kontrolünde Etkili Bir Yardımcıdır

Siyah çay, içerisindeki tein maddesi sayesinde, metabolizmayı hızlandıran bir etkiye sahiptir. Tıpkı kahve gibi, sizi uyandırır ve güne hazırlar. Üstelik bunu, kafeine oranla çok daha masum bir şekilde yapar. Metabolizmanızdaki bu hızlanma, vücutta kilo kontrolü için en önemli noktalardan bir tanesidir. Ayrıca sindirimi kolaylaştırarak şişkinliği de önler.

6. Sri Lanka’nın Gençlik İksiri

İçerdiği bol miktarda antioksidan sayesinde, bu çay bir gençlik iksiri gibi çalışır. Peki, ne işe yarar bu antioksidan dedikleri? Antioksidan, kandan zararlı bileşenleri temizler. Bu sayede kalp hastalıkları, inme ve kanser riskini azaltırlar. Erken yaşlanmayı engelleyerek uzun ömre de katkıda bulunurlar.